HELT ÆRLIG

En blog uden filter

  • Forside
  • Do It Yourself
  • Opskrifter
  • Kontakt
  • Om

Lækre æbleskiver

december 2, 2017

Glædelig 2. december. Er i kommet i julehumør? Og ser i julekalender?
Jeg er ramt! Men jeg kan også se julefilm hele året rundt (beklager hvis jeg skræmmer dig, but that’s the facs).

Som i kan se på billedet, har jeg i dag en lækker lækker opskrift på æbleskriver.

Æbleskiver

Antal: 30-35 stk 
Forbredelsestid: 60 min.
Bagetid: På panden til de er gyldne.

Ingredienser

4 dl kærnemælk
4 pas. æggeblommer
3 tsk. sukker
3 pas. æggehvider
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker (med top)
1 tsk. kardemomme (med top)
250 g. hvedemel
Salt (en knivspids)

Pynt: Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Kom kærnemælk og æggeblommer i en røreskål, og pisk det luftigt sammen, enten i en køkkenmaskine, med håndmixer eller piskeris.
  2. Tilsæt natron, bagepulver, vaniljesukker, sukker og kardemomme og pisk blandingen sammen.
  3. Pisk derefter melet i lidt af gangen, og sørg endelig for at alle klumper er pisket ud af dejen, inden du tilsætter mere mel.
  4. Tag en dejskraber og skrab siderne, så du er sikker på du får alt melet og de andre ingredienser blandet i dejen.
  5. Læg et viskestykke over dejen og sæt den køligt i 30-60 min. Jeg satte min dej i køleskabet.
  6. Når dejen har stået til hvil, skal æggehviderne piskes stive og panden sætte over varme. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem sammen til, du kan vende skålen på hovedet uden at hviderne ryger ud.
  7. Nu har du pisket æggehviderne luftige, derfor skal æggehviderne vendes forsigt i dejen med en dejskraber. Jeg kommer alle æggehviderne i dejen og vender dejen rundt om æggehviderne, så de bliver blandet godt og forsigtigt ind i dejen.
  8. Nu er dejen klar til din varme pande (se punkt 6). Jeg kommer rigeligt smør i hullerne for, at dejen giver slip når den bliver gyldenbrun. Fyld 1/3 del af hullet op med dej, vent et par sekunder og brug her en kødnål eller en ske dyppet i vand til, at vende æbleskiverne en halv omgang.
  9. Når æbleskriverne er vendt en halv omgang, så kommer jeg lidt mere dej i hullet, så æbleskiverne ikke bliver hule indeni.
  10. Når æbleskiverne er gyldenbrune hele vejen rundt, så er de klar til at blive serveret.
  11. Velbekomme 🙂

       

Tip

Jeg drysser lidt flormelis over æbleskiverne med en si, og servere dem på en skiferplade. Så servere jeg marmelade, flormelis og sukker dertil. Mums!

Velbekomme og held og lykke
– Camilla

Leave a CommentCATEGORIES - Jul, Opskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Velkommen til min verden.
Jeg lukker jer ind i mit eventyr med gør det selv projekter, opskrifter fra køkkenet og hverdagens tanker. Jeg håber i vil læse med.
- Camilla

Mest læst indlæg

Sundere snickers kugler

Sundere karamelsnitter

De lækreste karameller

Risalamande

Kategorier

  • DIY
  • Jul
  • Om
  • Om bloggen
  • Opskrift
  • Opskrifter
  • Uncategorized

COPYRIGHT © Heltaerlig