Glædelig 2. december. Er i kommet i julehumør? Og ser i julekalender?
Jeg er ramt! Men jeg kan også se julefilm hele året rundt (beklager hvis jeg skræmmer dig, but that’s the facs).
Som i kan se på billedet, har jeg i dag en lækker lækker opskrift på æbleskriver.
Æbleskiver
Antal: 30-35 stk
Forbredelsestid: 60 min.
Bagetid: På panden til de er gyldne.
Ingredienser
4 dl kærnemælk
4 pas. æggeblommer
3 tsk. sukker
3 pas. æggehvider
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker (med top)
1 tsk. kardemomme (med top)
250 g. hvedemel
Salt (en knivspids)
Pynt: Flormelis
Fremgangsmåde
- Kom kærnemælk og æggeblommer i en røreskål, og pisk det luftigt sammen, enten i en køkkenmaskine, med håndmixer eller piskeris.
- Tilsæt natron, bagepulver, vaniljesukker, sukker og kardemomme og pisk blandingen sammen.
- Pisk derefter melet i lidt af gangen, og sørg endelig for at alle klumper er pisket ud af dejen, inden du tilsætter mere mel.
- Tag en dejskraber og skrab siderne, så du er sikker på du får alt melet og de andre ingredienser blandet i dejen.
- Læg et viskestykke over dejen og sæt den køligt i 30-60 min. Jeg satte min dej i køleskabet.
- Når dejen har stået til hvil, skal æggehviderne piskes stive og panden sætte over varme. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem sammen til, du kan vende skålen på hovedet uden at hviderne ryger ud.
- Nu har du pisket æggehviderne luftige, derfor skal æggehviderne vendes forsigt i dejen med en dejskraber. Jeg kommer alle æggehviderne i dejen og vender dejen rundt om æggehviderne, så de bliver blandet godt og forsigtigt ind i dejen.
- Nu er dejen klar til din varme pande (se punkt 6). Jeg kommer rigeligt smør i hullerne for, at dejen giver slip når den bliver gyldenbrun. Fyld 1/3 del af hullet op med dej, vent et par sekunder og brug her en kødnål eller en ske dyppet i vand til, at vende æbleskiverne en halv omgang.
- Når æbleskriverne er vendt en halv omgang, så kommer jeg lidt mere dej i hullet, så æbleskiverne ikke bliver hule indeni.
- Når æbleskiverne er gyldenbrune hele vejen rundt, så er de klar til at blive serveret.
- Velbekomme 🙂
Tip
Jeg drysser lidt flormelis over æbleskiverne med en si, og servere dem på en skiferplade. Så servere jeg marmelade, flormelis og sukker dertil. Mums!
Velbekomme og held og lykke
– Camilla
Skriv et svar