HELT ÆRLIG

En blog uden filter

  • Forside
  • Do It Yourself
  • Opskrifter
  • Kontakt
  • Om

Risalamande

december 5, 2017


Til julefrokost med de dejlige naboer, skulle Simon og jeg stå for risalamande, så jeg måtte i de gamle kogebøger og se hvad jeg havde.
Så her er mit bud på en fantastisk risalamande.

Risalamande

Antal: 6 personer
Forbredelsestid: 1 time og 45 min.

Ingredienser
Risengrød

1 l. sødmælk
1 vaniljestang
75 g. sukker
130 g. ris
1 knivspid salt
1 stor tykbundet gryde, der kan gå i ovn.

Risalamande

4 dl. piskefløde
85 – 100 g. smuttede mandler

Tilbehør: En god kirsebærsovs, jordbærsovs og/eller karamelsovs.
Pynt: Hakkede mangler.

Fremgangsmåde

Risengrød

  1. Varm ovnen op til 200 grader alm. ovn eller 175 grader varmluft.
  2. Skyl risene godt igennem, det kan de gøres nemmest i en si eller i en skål og så lade dem ligge til du er klar til, at sætte dem over varmen.
  3. Kog risene forsigtigt op med mælken, i den tykbundet gryde som skal kunne gå i ovnen.
  4. Husk at røre rundt hele tiden, så den ikke klumper og sætter sig fast.
  5. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud af stangen. Gem stangen.
  6. Kom lidt sukker på skærebrættet og bland det med vaniljekornene, for at skille kornene godt af.
  7. Kom nu vaniljesukker og vaniljestangen op til risene.
  8. Tilsæt salt og det resterende sukker til risene.
  9. Sæt låg på gryden, for nu skal den ½ time ind i den forvarmede ovn. Grøden skal gerne være lidt flydende når skal den i ovnen, det koger så frygt ej 🙂

Risalamande

  1. Når risengrøden er kold, skal vaniljestangen tages op.
  2. Hak mandlerne groft, men ikke for groft, man skal gerne kunne finde mandlen 😉
  3. Pisk fløden, så den har konsistens som en tyk yoghurt.
  4. Vend forsigtigt fløden i grøden. Jeg bruger en dejskraber.
  5. Tilsæt nu mandlerne.
  6. Lad risalamanden stå og trække, og servere med en kirsebærsovs, jordbærsovs eller karamelsovs. Gem eventuelt lidt i en skål til dagen efter, den er stærkt vanedannende 🙂

Tips

Gem en hel smuttet mandel til hvis i har en mandelgave. Man kan også gemme 20-25 smuttede mandler og komme i, og den der finder flest mandler har vundet pakken. Det er ret sjovt, for så bliver det ikke afsløret før folk har givet op, og så har alle en chance for at vinde. Jeg synes tit det er de første personer som tager, som også får mandlen.
Det kræver så der er plads til at gøre en indsats, for pueha hvor er jeg nogengange mæt når jeg kommer til risalamande. Jeg siger altid til mig selv “husk nu der kommer flere retter”, og alligevel ender jeg med ret hurtigt at være mæt, og det er så surt for jeg elsker risalamande!! 🙂

Risalamanden har bedst af, at blive lavet dagen inden, så den kan få lov til at stå og sætte sig 🙂


En god kop kaffe, en lækker portion risalamande, og et sødt lille glas til at samle mandler i hvis man som jeg, nogen gange kommer lidt flere mandler i for, at gøre spændingen større 🙂 Jeg elsker traditionen om en mandel, men engang i mellem synes jeg det er sjovt, at skille sig lidt ud 😉

Velbekomme
Camilla

Follow my blog with Bloglovin

Leave a CommentCATEGORIES - Jul, Opskrift

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Velkommen til min verden.
Jeg lukker jer ind i mit eventyr med gør det selv projekter, opskrifter fra køkkenet og hverdagens tanker. Jeg håber i vil læse med.
- Camilla

Mest læst indlæg

Sundere snickers kugler

Sundere karamelsnitter

De lækreste karameller

Risalamande

Kategorier

  • DIY
  • Jul
  • Om
  • Om bloggen
  • Opskrift
  • Opskrifter
  • Uncategorized

COPYRIGHT © Heltaerlig